Wanneer u start met waxen, is het handig om rekening te houden met een paar punten. De lengte van de haren is bijvoorbeeld erg belangrijk. Wanneer de lengte juist is, heeft u het langst plezier van uw behandeling.

 

Hoe lang mag ik niet meer scheren voordat ik ga ontharen?

Om een goede richtlijn mee te geven, vragen wij altijd minimaal 2 weken niet te scheren. Hierna moeten de haren minimaal 0,5 centimeren lang zijn. Zijn de haren binnen 2 weken op 0,5 centimeter lengte? Dan kan u altijd eerder bij ons terecht voor uw ontharing. Zijn de haren na 2 weken nog geen 0,5 centimeter lengte? Dan is het verstandig om nog even een weekje te wachten.

Het kan ook zo zijn dat de haren te lang zijn voor de behandeling. Tot maximaal 1,5 centimeter aan haarlengte is het nog aan te raden om te ontharen. Als het haar langer is dan 1,5 centimeter kan het afbreken tijdens het waxen. Hierdoor blijven de wortels van de haren achter in de huid en zou u met stoppels de deur uit gaan. Zonde! Ook is de behandeling pijnlijker wanneer de haren langer zijn dan 1,5 centimeter.

 

Waar moet ik rekening mee houden na het ontharen? 

Om zo lang mogelijk plezier aan uw ontharing over te houden geven we hier wat tips mee, wat u beter wel en niet kunt doen.

Draag het liefst de eerste 24 tot 48 uur ondergoed van katoen (geen strings of kant) en slaap de eerste nacht zonder slip na het waxen van de bikinilijn, vermijd knellende kleding, raak de huid enkel met gewassen handen aan, probeer na uw douchesessie af te sluiten met een koude douchekop op de gewaxte huid, de huid na het douchen droogdeppen met een handdoek (niet wrijven). Vermijd de zon en/of zonnebank de eerste 24 uur na epilatie.

Regelmaat in uw waxbehandelingen zorgt voor het beste resultaat. Wij raden daarom aan om binnen 3 tot 6 weken na uw waxbehandeling weer terug te komen. Zorg ervoor dat u tussen de waxbehandelingen niet scheert. De haren worden hierdoor stug en pijnlijker om te verwijderen.

 

Mijn huid scrubben… moet dat?

Nee, niks moet gelukkig. Maar om ingegroeide haren, jeuk, bultjes en irritatie te voorkomen raden wij het zeker aan. Begin 5 dagen na uw epilatie op z’n vroegst met scrubben. Juliette Armand heeft een zalige 2 in 1 douchegel op basis van bamboeschilfers die de huid verfrist, verzacht en exfolieërt · 35 euro ·

 

Hoe lang blijven de haren weg na het waxen?

Na de eerste behandeling kan u rekenen op minimaal een volle week stoppel en haarvrij. Wanneer u langer waxt, zal u merken dat de haren ook langer willen wegblijven. Denk hierbij aan 2 tot 3 weken haarvrij. Ook worden de haren na verloop van tijd minder en komen ze zachter terug. 

 

Ik heb witte/rode bultjes na het waxen, wat nu?!

Geen paniek! Het is geen prettig gevoel en gezicht, maar de bultjes verdwijnen vanzelf. Gelukkig is het ook niet besmettelijk. De oorzaak ligt, 9 van de 10 keer, aan hoe de huid thuis wordt behandeld na het ontharen. Daarom is het heel belangrijk rekening te houden met een paar punten die u wilt vermijden de 24-48 uur na uw epilatie: alle vormen van vocht, warmte en wrijving. Na het waxen zijn uw poriën open en gevoelig voor bacteriën. Wanneer zich binnen de 24-48 uur teveel bacteriën op de huid bevinden, kunnen de haarzakjes ontstoken raken en ontstaan er kleine rode buitjes met witte kopjes. De juiste benaming hiervoor is folliculitus. Het belangrijkste redmiddel wanneer u last hebt van deze buitjes, is om er vanaf te blijven, fucidin aanbrengen (te verkrijgen bij de apotheek), ze absoluut niet uit te knijpen en even niet te scrubben. Deze bultjes zijn goed te voorkomen met de juiste nabehandeling thuis.

 

Ik ben zwanger, mag ik eigenlijk wel waxen?

Allereerst proficiat met dat mooie wonder in uw buik! Wanneer u zwanger bent, kan u zonder problemen waxen. Het enige waar u rekening mee moet houden is dat uw huid mogelijk wat gevoeliger is. Dit verschilt heel erg per vrouw, sommigen ervaren bijvoorbeeld ook geen extra ongemak bij de zwangerschap. Tijdens de behandelingen doen we het wat rustiger aan. Op de buik liggen gaat op een gegeven moment niet meer, dan zorgen we er samen voor door wat andere houdingen aan te nemen dat toch alle haren worden meegenomen. Hoe dan ook gaat u haarvrij weer de deur uit!

 

Wanneer kan ik niet waxen?

Wanneer u medicijnen gebruikt die een extra gevoelige en/of zwakke huid kunnen veroorzaken, is het beter om niet te ontharen. Medicijnen die als bijwerking de huid verdunnen, gaan niet samen met waxen. Een paar voorbeelden hiervan zijn: – Retin A, Renova, Differin, Isotretioin en Roaccutane (tegen acné).

Ook wanneer u allergisch bent voor colofonium (hars/rosin), is het beter om niet te waxen. (‘bruinpleister-allergie’)

Als u diabeet bent is het geen probleem om te waxen. Wel horen wij het graag voor de behandeling start. Zo kan er rekening gehouden worden met dunne huid op de benen.

 

Doet het waxen echt veel pijn?

Dat u niets voelt van de epilatie mogen we niet zeggen. Maar gelukkig valt de pijn voor veel vrouwen heel erg mee. Het gevoel nadat de waxstrip is verwijderd, is kort en prikkelend. Vervolgens voelt de huid warm aan.

 

RESERVEER uw EPILATIE

 

Interesse of een vraag?

U kan ons telefonisch bereiken op 0496 231 399. Aarzel niet ons te contacteren indien u meer informatie wenst over een van deze behandelingen. Voor het maken van een afspraak kan u steeds online reserveren.


Volg Instituut Daphnys op instagram!